Lid worden?

 

 

 

 

 

 

Het adres is Sporthal de Lijster, Lijstersingel 20, 2902 JD in Capelle aan den IJssel. 

 

Er zijn geen faciliteiten voor jeugdspelers. 

Het lidmaatschap kost €120,- voor recreanten en €180,- voor competitiespelers.

Pitt '75 richt zich vooral op de oudere sporter. Door tafeltennis gaan mensen bewegen, beter concentreren en stijgt het coödinatievermogen. Ook ontstaat er gemakkelijk sociaal contact. Hierdoor draagt tafeltennis bij aan het welzijn van mensen. Door de afwezigheid van fysiek contact is het een veilige sport.

 

Competitie

De helft van de leden speelt competitie. Dit betekent dat ze op eigen niveau zijn ingedeeld met 5 andere teams uit de regio. De thuiswedstrijden zijn altijd op donderdagavond. De najaarscompetitie vindt plaats van medio september tot eind november. De voorjaarscompetitie van begin februari tot eind april.

De uitwedstrijden kunnen op elke dag/avond in de week worden gehouden. Dit is afhankelijk  van de ontvangende vereniging.

Elke speler speelt tijdens zo'n competitieavond minstens drie wedstrijden. In totaal worden er 10 wedstrijden verspeeld. Naast de drie enkelpartjen spelen 2 spelers een dubbelpartij. 

 

Aan het eind van een competitie is er een kampioen die naar een hogere klasse promoveert en de laatste uit de poule degradeertt naar een lagere klasse. De nummers 2 uit een klasse spelen nog een play-off wedstrijd tegen de nummer voorlaatst uit de klasse daarboven. De winnaar van die wedstrijd speelt alsnog in de hogere klasse.

Het eerste team van Pitt speelt 1e klasse. De laagste teams spelen met plezier 5e klasse.

 

Het is de gewoonte om met het bezoekende team na de wedstrijd nog een gezellig moment met elkaar te hebben. Dit is bij Pitt de bekende 3e helft. Die wordt gehouden in de kantine onder het genot van een glaasje en de lekkerste gehaktballen van Capelle. 

Neem contact op met d.dekoning@matersendekoning.nl of guidodeloos@gmail.com en we zien je graag in de sporthal. of in ons eigen home.